tisdag 19 april 2011

Trevlig överaskning. Påskpresent från ledningen. Nu ska det mumsas choklad :-)
Published with Blogger-droid v1.6.7

söndag 17 april 2011

Sponkens vara eller inte vara

Nu har någon käck nisse fått för sig att det ska dras spårvagnsspår i Helsingborg. Nej! jag vill inte ha hit några spårvagnar. Linjen skulle gå nästan exakt den väg jag går till jobbet och en plingande spårvagn skulle förstöra det mysiga med att gå där. Usch, hoppas att de skrotar den idéen fort.

Snart kommer Anna och Ena hit och stannar tills tisdag. Kommer bli himla kul!

torsdag 14 april 2011

Vår! Nu är det vår oavsett vad vädret säger. Jag går efter kalendern.



tisdag 12 april 2011

Det ösregnar i Helsingborg idag. Det infinner sig ingen riktig energi då, tycker jag. Lika bra att kura ihop sig i tv-soffan en stund.

Det är min kväll det.

söndag 10 april 2011

Våren har kommi till Helsingborg och det är så otroligt fint här. Igår träffade jag Alexandra och vi tog en promenad ner till Norra Hamnen och satte oss mot en husvägg och bara log mot solen. Vi blev kvar där ett par timmar i solen. Efter solbadandet tog jag mig ut till Ikea och köpte en ram till Kärleksängeln som jag fick av Jenny. Den är så fin och den kommer definitivt att få sällskap av fler tavlor från Karolina Palmér.

Nu är det dags att ta tag i sig själv och fixa lite här hemma.

måndag 4 april 2011

Måndag igen och som vanligt promenerade jag till jobbet. Det är fantastiskt skönt att promenera nu när våren är på väg och fåglarna kvittrar.

God morgon!

söndag 3 april 2011

Söndagsseg

dsc_0066
Kärleksängel, Karolina Palmér

Så var det söndag igen. Det har varit några intensiva dagar som började i Båstad i torsdags. Alla sekreterarna på Helsingborgs tingsrätt åkte iväg för del två i ett utvecklingsprogram som består av tre delar. Vi bodde på ett litet pensionat inte långt från stationen i Båstad. Det var som sagt intensivt men givande och jag tror att de flesta hade en positiv känsla när vi åkte därifrån vid lunch på fredagen.

Jag hoppade på Öresundståget till Göteborg. För andra gången skulle vi försöka fira Pias 30-årsdag och den här gången blev det av. Mingel i Krokslätt som följdes upp av middag på Dinner 22. Bra mat, gott vin och väldigt bra service gjorde att kvällen blev en total succé! Imorse träffades vi för frukost och jag fick en jättefin kuvertväska och en mysig morgonrock av Pia och Ena. Tack fina ni :)

Träffade Jenny i lördags på en spontan bubbellunch. Väldigt bra start på helgen måste jag säga. Vi gick till Incontro och i lobbyn var det vernissage på en del av Karolina Palmérs tavlor. Jag fastnade för ett tryck av en av tavlorna och Jenny var så gullig att hon köpte den till mig i födelsedagspresent. Den kommer att skickas till mig nu i veckan förhoppningsvis. Visst är den fin? Om ni vill se fler tavlor, gå in på http://www.kpalmer.se/

Nu ska jag snart bege mig till Centralen för tågresan hem. Jag saknar inte Göteborg som hemmastad men det är såklart lite tråkigt varje gång jag lämnar. Jag har ju hela familjen och väligt många vänner här.

När jag kommer hem ska jag slänga mig i soffan och glo på Big Brother. Det är dåligt, jag vet men jag älskar programmet ändå :) Vem åker ut ikväll?

måndag 28 mars 2011

Ska strax iväg på första delen av min fotokurs. Ska bli spännande!

fredag 25 mars 2011

Våffeldagen...

... men utan en enda våffla. Med det nya livet följer lite nya regler och det känns som att våfflor inte riktigt ingår i kostcirkeln.

Igår kom syster hit och på tolvslaget fick jag min första grattisönskning. I morse fick jag en av mina fina nya EasyTone-skor. Mina gamla gympaskor har jag haft i ca nio(!) år så det var på tiden att införskaffa ett par nya.


Visst är de fina? Tack syster :)
  Vid lunch gick vi ner till stan för att få varsin ansiktsbehandling på Electa. Efter en timme kom vi ut som nya människor. Det var otroligt skönt. Värt varenda krona!

Den här fina långklänningen hittade jag på St. Tropez

Igår fick jag de här finfina blommorna från mina arbetskamrater :)

söndag 20 mars 2011

Födelsedag i miniformat


I fredags kom mina föräldrar hit på besök. Med sig hade de en födelsedgaspresent, en hel vecka i förskott. Födelsedagsveckan han nu officiellt börjat. Jag fick en lampa från By Rydéns som jag har önskat mig.

Visst är den fin? Jag hade tänkt att den skulle stå i vardagsrummet men efter lite testande hamnade den i sovrummet och det blev helt perfekt.

På lördagen åkte vi över sundet till Helsingör. Det var ganska kallt men ändå otroligt mysigt och fint. Någon dag skulle jag vilja bo i Danmark. Jag vet inte vad det är men jag tycker om Danmark. Att allt de gör i designväg är tipptopp skadar ju inte direkt känslan :)


Vi köpte blommor på torget


Lite påskbrygd inhandlades

Smörrebröd

torsdag 10 mars 2011

Det år vår i Helsingborg men det verkar som om vädergudarna inte fick det mailet.
Published with Blogger-droid v1.6.7

söndag 6 mars 2011

Vasaloppsmorgon

Idag är det Vasaloppet och det är en tradition at gå upp och titta på starten kl. 8 på morgonen och det gjorde jag även idag. Det är häftigt att se när alla åkarna ger sig iväg och jag kan ju också konstatera att jag förmodligen aldrig kommer åka loppet själv men det hade varit kul att någon gång vara i Sälen och se loppet live.

Efter lite tågstrul kom vi fram till Halmstad igår och det fantatiska vårvädret välkonade oss. Lunch, shopping och långpromenad stod på schemat och vi hade en jättefin dag. På källen såg i på Andra Chansen, Go Sara Varga! och sen tog vi ett glas på Bull´s. Väldigt bra dag helt enkelt!

torsdag 3 mars 2011

Efter en ganska tuff start på veckan börjar nu saker och ting kännas bättre och bättre. Nu till helgen är det tjejhelg i Halmstad och nästa helg är det schlagerfinal hos Karin så jag har mycket att se fram emot.

För övrigt längtar jag efter våren så man slipper dra omkring i sina snökängor och vinterjacka så fort man sticker ut näsan utanför dörren.

söndag 27 februari 2011

Det har varit en väldigt bra helg och jag är nöjd med precis allt. I fredags åkte jag till Göteborg med Bus 4 You, ett bussbolag som har otroligt sköna säten. Inga problem att somna där inte.

Lördagen spenderades på stan med Göteborgsflickorna och det var så kul att äntligen vara samlade igen. Det blir inte så ofta så man måste verkligen ta tillvara på tillfällena. Nästa gång vi ses allihopa blir nog när det är dags för Eurovision :) På kvällen var det schlager hos Jenny och det kändes som "the old days" när vi alla var samlade framför tv:n, dissandes alla bidragen haha.



Idag åkte jag ut till Allum med Karin och det blev en hel del shopping. Det är sällan det inte handlas när jag och Karin umgås och vi har alltid kul när vi ses. Karin hittade ett par skor till mig som jag är otroligt nöjd med. Är så trött på att dra omkring i vinterkängorna. Nu vill jag kunna gå omkring i tygskor och ja, jag kommer nog att köpa ett par Palladium :)

Den här fina lampan ska stå i mitt gästrum. Från Dimoda, Allum.

Inte ok som lunch, jag vet.
Nu ska jag ta det lite lugnt en stund och njuta av söndagen och ikväll blir det Wallander.

torsdag 24 februari 2011

Birthdaypresent?

Snart helg!

Jag ser fram emot helgen otroligt mycket! Imorgon efter jobbet tar jag lyxbussen upp mot Göteborg för shopping, schlager, familjen och en massa vänner! I love you all!

tisdag 22 februari 2011

info kl. 08.00

Fastighetsskötaren berättade att jag minsann inte alls bor på Stattena,utan på Tågaborg. Gränsen går tydligen vid huset rakt över gatan.

Där ser man.
Published with Blogger-droid v1.6.7

söndag 20 februari 2011

Soffhäng

Idag är det en riktigt slapp dag. Sov till elva, frukost och sedan dess har jag segat i soffan. Ingen energi alls idag men det kan vara skönt med en sån dag ibland. Får se om jag kanske drar ut på en promenad senare.

Imorse gick jag ner till butiken på hörnet. Häromdagen köpte jag bröd för 17 kr. Idag kostade exakt samma bröd 25 kr. Chansar de på priset dag för dag? Nästa gång tar jag Hemköp.

lördag 19 februari 2011

Lördag kväll

Så var den tredje delfinalen i årets melodifestival över. Ganska dålig överlag men herr Saade är ju mumsig och Sara Vargas ballad lyfte kvällen. Tufft att ta upp ett sådant ämne i en annars väldigt glättig festival.

Det har varit en skön, lugn helg och jag ser fram emot att bara ta det lugnt hela långa dagen imorgon.

Sov gott!

Solskenslördag

Det är otroligt fint väder idag. Solen skiner och jag tyckte mig höra fågelkvitter när jag gick ner mot stan. Det blev en fika på Ebba´s med Anna och Erik. Jag beställde en köttbullemacka men när jag fick den serverad var köttbullarna frusna! Inte gott alls. Jag och Anna tänkte att vi för en gångs skull inte ska vara så svenska utan faktiskt säga till så jag skickade tillbaka mackan til köket och beställde en räkmacka istället. Efter en liten stund kommer servitrisen tillbaka och förklarar på engelska att jag inte kunde få en räkmacka eftersom de redan hade gjort köttbullemackan till mig, men att de nu hade värmt mackan. Jaja, sa jag lite småsurt och högg in på mackan. Den var faktiskt god.

Då kommer servitrisen tillbaka och säger att jag får gratis kaffe och kaka efter maten. Gulligt, va? Så då fick jag och Anna dåligt samvete för att vi surnat till. Men i hälsans tecken så tackade vi tack, men nej tack till kakan och tog en promenad istället. Bra va?


Norra Hamnen

Våren har inte riktigt hittat fram än



Lilla Anna

Nu måste jag ta tag i mig själv och städa lite. Det ser ut som om en virvelvind har dragit fram igenom lägenheten. Fin lördag på er alla!



fredag 18 februari 2011

Räkor och vitt vin

Fredag kväll. Veckans bästa kväll.

Är hemma hos Lovisa och Henke. Vitt vin, räkor, choklad och Let´s Dance.

Kan knappast bli bättre.

Fredagsmys

Äntligen fredag! Det har varit en bra första vecka på nya jobbet och idag är det fredagsfrukost här på tingan.

Helgen kommer bjuda på fika med vän, Mello med annan vän och på söndag blir det kanske en tur till Halmstad :)

torsdag 17 februari 2011

Inbrottstjuven

Jag trodde inte att det ska hända mig. Det händer andra, men inte mig. Att vakna mitt natten av en främling har tagit sig in i mitt hem och nu står i mitt sovrum.

Hjärtat rusar medans jag försöker klura ut vart jag lade nyckeln till ytterdörren samtidigt som jag försöker förstå varför den här mannen har tagit sig in till just mig. Vad vill han?

Jag tänder lampan, hjärtat bankar och det dånar i öronen.

Det hände inte mig. Det var ingen där. Bara en mardröm som lyckades hålla mig vaken halva natten. Det är väldigt sällan jag kommer ihåg mina drömmar. Efter inatt hopas jag att jag aldrig gör det. Det kan inte vara bra för hälsan.

måndag 14 februari 2011

Helsingborg på riktigt

Började på nya jobbet idag och det känns väldigt bra. Jag blev väl emottagen och alla kollegorna verkar trevliga och goa. Och som lite grädde på moset här jag utsikt över Öresund och Danmark från mitt skrivbord. Inte fy skam :) Att äntligen få chansen att både arbeta och bo i Helsingborg är väldigt kul och jag ser fram emot att äntligen börja lära känna Helsinborg på riktigt.

Idag börjar också det nya livet så nu är det jag som ska bli hälsosam, tio kg ska bort så nu är det all in. Inga ursäkter och om ni märker att jag börjar trilla av vagnen så får ni knuffa tillbaka mig :)

Annars så är det projekt "måla om i gästrummet" som gäller. Jag håller på att spana lite på olika färger men det lutar åt violett/grå/lavendel. Kan bli riktigt bra tror jag. Sen funderar jag på att sätta upp den här väggdekoren i rummet, vad tror ni om det?

http://www.unikdekor.se/visa_produkt.asp?t=We+create+our+own+tomorrow%2E%2E%2E&id=1199&lang=sv

tisdag 11 januari 2011

15 veckor minus två dagar

Två dagar in i oxveckorna och jag är redan trött. Kom dessutom till jobbet halv tolv idag så jag borde vara full av energi, men icke.. Vart ska detta sluta?

måndag 10 januari 2011

Upplyftande läsning på tåget 06.12

"Nu börjar oxveckorna. 15 veckors arbete utan ledighet". Väldigt uppmuntrande att läsa på tåget kl 06.12 på morgonen. Det borde vara förbjudet att skriva sånt. Ingen blir väl piggare eller mer arbetsmotiverad av en sådan artikel? Nej fy, det enda jag fick ut av det var att jag definitivt inte ska jobba 15 veckor i sträck utan ledighet. Någon liten semesterdag borde man väl kunna klämma in?

Var långledig sedan i onsdags och det var otrolit skönt. Torsdagen spenderades med att slå pojkarna i Bezzerwizzer, det trodde dem nog inte! Kul kväll :) I fredags var jag hos Anna och promenerade i det fina vintervädret.

Sen åkte jag till Göteborg och det inte lika fina vintervädret och fick till min allra första vurpa för säsongen. Det ösregnade och var glashalt så oddsen för att ramla var ju inte så väldigt höga. Som tur var blev det ingen allvarligare skada och kvällen blev bara bättre och bättre då det blev ett besök på Mañana på Kungshöjd. Bästa tapasrestaurangen, god mat och trevlig personal. Kunde inte varit bättre!

Nu är det måndag morgon, nu kör vi :)

onsdag 5 januari 2011

Snön, vän eller fiende?

Det har snöat inatt och Helsingborg är väldigt fint i sin vinterskrud. Jag gillar snön. Men den stoppar tyvärr Karin från att kommer ner och då blir jag inte glad. Jag hade sett fram emot att umgås med henne men det kommer nya tillfällen hoppas jag.

Idag jobbar vi halvdag här på tingsrätten, väldigt trevligt :)

lördag 1 januari 2011

Nytt år, nya möjligheter

Så var 2010 till ända och 2011 har tagit vid. Nyåret firades in hos Lovisa och Henke i Helsingborg och det var en fantastisk kväll. Underbar mat och väldigt trevliga människor. En perfekt kväll helt enkelt. Vid tolvslaget gick vi ner till Landborgen och tittade på fyrverkerierna. Det var otroligt fint och häftigt att vi kunde se över till Danmark och följa deras firande med. Danskarna är bra på det här med fyrverkerier. Men det blåste storm! så det blev en ganska kort stund utomhus.

2010 blev året då flera av oss flyttade, bytte arbeten och även nya städer. Det ska bli spännande att se vad 2011 kommer att föra med sig. Den som hoppas på något gott och allt det där ... :)