söndag 12 december 2010

Long time, no see

Jag har ingen ursäkt för mitt katastrofala bloggande men nu ska det bli andra bullar. Sen sist har jag varit på Kap Verde, ett helt fantastiskt ställe. Man kommer in i vardagen så fort att det är svårt att förstå att man faktiskt var där. Tur att jag har en massa fina bilder som visar att jag faktiskt var där.

I helgen var mamma, Linnéa och Tommy här och hälsade på. De kom igår morse och efter en fika tog vi oss ner till Köpenhamn med målet att gå på Tivolis julmarknad. Det var otroligt mycket folk, både på stan och på Tivoli, men det var kul att ha sett julbelysningen. Julstämningen fick sig en ordentlig skjuts, trots att det var plusgrader.

Julskyltning

Tivoli

Mitt nya hem?



torsdag 11 november 2010

Dagen efter

Igår jobbade jag till kl. åtta på kvällen, hemma kl nio och då var det i stort dett dags för sängen. Ändå är jag så otroligt trött idag, kunde knappt hålla mig vaken på tåget. Tur att jag får gå hem kl. fyra idag :)
Det ska tvättas och fixas hemma och börja ta fram allt som ska med till Kap Verde. Vi åker på tisdag men det känns som om det inte är på riktigt. Har inte förstått att vi faktiskt ska åka.

Vi landar på tisdag vid lunch och då är det raka spåret ner till standen!

söndag 7 november 2010

En fantastisk helg

Halvdag i fredags och då styrde jag kosan mot Göteborg. Fullsatt tåg men jag lyckades få tag i en sittplats och med lite bra musik i öronen var jag snart framme i Göteborg.
Hemma i Göteborg fick jag en tidig julklapp av mamma, en jättefin kabin/resväska så jag slipper släåa runt på en stor bag så fort jag åker någonstans. Tack mamma och god jul!

Sen var det dags att träffa Linnéa och hoppa på tåget mot Halmstad för Annas inflyttningsfest. Tjejerna var där och efter en del mindre vägbulor hade vi en helt fantastisk kväll, som alltid. Vi hade en aningens försenad Halloweenfest och man kan väl säga att vi är lite rostiga när det gäller det här med maskerad. Huggtänder som inte fastnade och en vansinnesperuk men det kan ju bara bli bättre, eller hur?





Väl hemma i Helsingborg tog passade jag på att ta en promenad i det fina vädret. Sedan jag flyttade har varje helg uppbokad med en massa kul saker men jag hinner aldrig riktigt lära känna min nya hemstad. Så jag tog därför en ny promenadväg. Sakta men säkert ser jag mer och mer av Helsingborg. Nere vid hamnen var det otroligt fin. Jag skulle kunna stå där hela dagen och bara titta ut över havet och över till Helsingör.

Nu laddar jag för en veckas arbete och sedan är det Kap Verde!

fredag 5 november 2010

Hemma kära hem

Kort arbetsdag idag, kan det inte alltid vara så?

Det blir snabblunch sen hoppar jag på tåget mot kära Göteborg.

torsdag 4 november 2010

Helg!

Eller nästan iallafall. Imorgon arbetar jag mellan 8-12.10. Lagom arbetsdag känner jag. Undrar om det finns jobb där man kan arbeta halvtid och ändå få ut en bra lön?

Efter jobbet blir det en blixtvisit hem till Göteborg för att sedan vända kosan söderut igen för Annas inflyttningsfest i Halmstad. Bål och quesadillas har utlovats, kommer bli en kanonkväll!

onsdag 3 november 2010

Höstrusk

Det regnar i Malmö idag. Jag har ingen direkt statistik med det har regnat väldigt ofta i Malmö sen jag flyttade hit. Flyttade ju söderut och tänkte att det skulle vara en sån där fin och härlig höst som sen skulle övergå i en fin och kall vinter. Tji fick jag. Hoppas bara att SJ och Öresundstågen denna vinter kan fixa bort de blöta löven från spåren.

Det är mörkt nu men visst är det mysigt när man får kura ihop sig i soffan med en stor kopp te och en massa tända ljus. I love!

Mörkret känns inte heller så jobbigt nu när det inte ens är två veckor kvar tills jag och Ena drar söderut till Kap Verde. Det känns fortfarande overkligt att vi ska åka men det ska vi. En hel vecka av sol, bad, god mat och dryck. Det kan knappast bli bättre! 

måndag 25 oktober 2010

Lovely

Mina små katter är på semester i Göteborg och det är lite tyst här hemma nu. Surfade lite på nätet och nu vet jag. Om jag ska ha en hund så blir det en chinese crested. Coola. Stylish.


Chinese Crested

Måndag morgon

Då är det dags att starta upp en ny arbetsvecka. Känner mig ganska trött idag, mer än vanligt men det kanske inte är så konstigt. Blev ju inte så mycket sömn i helgen. Inflyttningsfesten blev en otroligt rolig fest och jag är så glad över att mina söta vänner kom ner och fick kvällen att bli så himla bra!

Nu vilar vi ut en vecka innan det är dags för Annas house-warming. Tema Halloween. Förslag på vad jag ska klä ut mig till?

söndag 17 oktober 2010

Söndagkväll

Söndagkväll och soffhäng. Det har varit en väldigt bra helg och jag ser redan fram emot nästa helg när flickorna kommer hit på lite inflyttningsfest.

Jag, Anna och Lovisa tog en promenad idag. Vi var ute i över två timmar och det var otroligt skönt. Strålande sol och massa frisk luft. Vi gick igenom en jättefin skog och vi gick säkert över en mil. På vägen tillbaka kunde vi se över sundet och över till Danmark. Det är så fint och jag kan ibland inte riktigt förstå att jag faktiskt bor här nu.







Min helg i några få bilder


Espresso Houses`s uteservering nere vid hamnen. Supermysigt!
Present från Anna. Hon hade gjort två stycken silverringar till mig. Så fina!
 Höstpromenad utmed vattnet

Fin

Utekväll på Helsing vilket gjorde att det blir totalt soffläge idag

torsdag 14 oktober 2010

Nytt utseende

Jag har bytt utseende på bloggen, vad tycker ni? Fint? Fult?

Ser ni ens någon skillnad..?

onsdag 13 oktober 2010

Malmö, - ett steg upp på stegen

Gick på en liten upptäcksfärd genom Malmö efter jobbet idag. Jag har inte fått någon direkt koppling eller känsla för Malmö men jag blev positivt överraskad. Det finns många mysiga affärer på gågatan och det finns flera gallerior. Här kommer jag göra mycket av julshoppingen :)

Sen skulle jag ju beställa ett nytt pass. "Titta in i det vita ljuset och slappna av med ögonen". Mmm just det, såg ut som jag stirrade upp i taket och hade sett ett spöke. Det fick bli en omgång kort till, ser väl så där mycket fram emot att få se det färdiga resultatet.

Pass på

I eftermiddag ska jag leta upp passpolisen i Malmö, ska bli spännande. Att ta passfoto är ju inte jätteroligt men det blir ju roligt sen när man tar med sig det till Kap Verde. Jag längtar!

tisdag 12 oktober 2010

På promenad i Råå

Ikväll tog jag och Lovisa en promenad ute på Råå. Väldigt fint, jag kommer absolut att åka dit fler gånger. Himlen hade en väldigt intensiv röd färg, häftigt!











måndag 11 oktober 2010

Fröken Frost

I helgen åkte jag hem till Göteborg. Det var en härlig känsla att komma hem igen och dagen började med lyxfrukost hos Ena och Pia, fanatstisk gott! Strålande sol men väldigt kallt. Trodde inte det skulle vara sådan skillnad på temperaturen, det tar ju bara två timmar att åka mellan Helsingborg och Göteborg.


På lördagen vaknade jag till ett dimmigt men väldigt fint höstväder, visst är träden fina nu? Det var kyligt men jag ser ändå fram emot hösten och vintern. Vira in sig i halsduk och vantar, dricka massa gott, varmt chai-té och att göra lägenheten fin och mysig. I den andan kommer det bli ett besök på Ikea under veckan. Ska försöka hitta tyg till mina tavlor också.

 



Mitt tjänsterum

Idag var det dags för jobb igen. Det känns bättre och bättre för
varje dag. Det är en bra känsla nu när jag börjar få lite koll på vad det är jag ska göra och hur jag ska göra det.


 
 
Och sist men inte minst, det gäller att ha självkontroll när man varje morgon går förbi det här på vägen till tåget..

lördag 2 oktober 2010

Lite dagen efter

God morgon
Förra veckan var intensiv och rolig och den bara flög förbi. Vips var det fredag och dags för mamma att åka tillbaka till Göteborg och för mig att för första gången sätta mig på tåget till Malmö. Att pendla verkar gå smidigt men det kommer ta ett tag att vänja sig vid att det tar extra tid att komma till jobbet.

Väl på jobbet så togs vi emot av den administrativa chefen. Vi var några stycken som började samtidigt och vi skulle alla fotas till personalgalleriet. Väldigt kul eller? Men men det var bara att le och se glad ut. Sedan var det presentationsrunda på samtliga fyra avdelningar. Hur många namn jag kommer ihåg? Ett kanske? Då är ju personalgalleriet faktiskt ganska bra att ha.
Dagen fortsatte sedan med lunch och lite information innan det var dags att sätta sig på tåget hem igen. Många intryck att ta in och det är väldigt skönt att det är helg nu så jag kan gå igenom allt i lugn och ro.

Kvällen avslutades sedan hos Lovisa och Henrik med fisksoppa och vin, väldigt mysigt.

Idag ska jag fönstershoppa en sväng tänkte jag och sedan förhoppningsvis ta en storstädning i lägenheten. Imorgon bär det av till Halmstad och Anna för att spana in hennes nya lya :)

tisdag 28 september 2010

Fyra dagar senare

Nu har jag bott i Helsingborg i fyra dagar. Det är många intryck och jag har nog inte riktigt landat i att jag faktiskt har flyttat. Min mamma är här nere med mig och håller mig sällskap och hjälper mig att fixa i lägenheten och det är väldigt skönt. Än så länge har vi hunnit upptäcka gallerian Väla och försökt lära oss hitta i Helsingborg. Det kommer ta tid att lära känna staden men det finns så mycket fint i den här staden så det är bara roligt.

Idag åkte vi över till Köpenhamn och det är alltid roligt att strosa ned för Ströget och på H&M Home hittade jag ett väldigt fint duschdraperi.

Sedan ett tag har jag letat efter ett par "snowjogging", kommer ni ihåg dem? Jag har letat på nätet och i affärer men utan lycka. Så idag letade jag i varenda skoaffär i Köpenhamn och skam den som ger sig. I en butik som heter Scoop hittade jag dem! Fina, fula, vad tycker ni? Jag älskar dem!

måndag 20 september 2010

Shopping i ösregn

Jag och Karin gick till Lamphuset på Backaplan och shoppade loss bland de fantastiskt fina lamporna de hade. Jag köpte en lampa "Planet" av By Rydéns som kommer bli superfin i mitt vardagsrum. Den kommer bli lite meckig att sätta ihop men det kommer bli dunder!



För övrigt är det de sista inköpen som fixas denna vecka, varvat med frisörbesök, middag med bästa syster och hejdå-middag med jobbet.
Det ska bli skönt att flytten äntligen blir av, den har funnits i tankarna så länge men kommer bli tufft när det väl är dags. Kan man inte bara hoppa fram en vecka eller två?

söndag 19 september 2010

Valvaka

Ikväll är det valvaka och det följs med stort intresse, hoppas hoppas!

Nu är det bara en vecka kvar tills den stora flytten går neröver, då ska det bli en kanonblogg här :)


Natt natt

tisdag 24 augusti 2010

Tillbaka till verkligheten

God morgon!

Då var det dags att gå tillbaka till arbetet igen. Ca 4 veckor ska avverkas innan det är flyttdags. Idag var jag på jobbet 06.50, och det hör till ovanligheterna men ska försöka hålla det tempot.

Igår sa Linnéa att jag måste börja lägga upp bilder så jag ska försöka skärpa mig där, promise!

måndag 23 augusti 2010

Morgonstund har guld i mun

God morgon!
På min sista semesterdag gick jag upp kl. 06.30, det händer knappt när jag ska till jobbet men idag kom några av byggarbetarna förbi och skulle kontrollera badrummet inför renoveringen. Lyllos Linnéa och Tommy som får ett helt sprillans nytt badrum, lucky lucky!

Nu är det dags för frulle och sen är det dags att kickstarta det nya livet och den sista semsesterdagen, bäst att göra det bästa av den!

söndag 22 augusti 2010

Besök i Helsingborg

Idag åkte jag, mamma och Linnéa till Hbg för att se hur renoveringen gått och lämna av ett par flyttkartonger. Målarna är inte riktigt klara än men den kommer bli superfin när den är klar.

Den 4 september går flyttlasset med resten av sakerna och Ena kommer sitta tryggt vid ratten :) . Det känns så otroligt konstigt, spännande och nervöst nu när det börjar närma sig. Samtidigt känns det spännande att inte veat vilken syad jag kommer bo i nästa år eller om jag ens bor i Sverige. Har ju länge velat bo i Danmark och nu när jag är halvvägs där så kanske jag kan göra slag i saken... Men en sak i taget, nu är siktet inställt på Helsingborg.

Kram!

fredag 6 augusti 2010

Kontraktet klart!

Nu har jag äntligen skrivit på kontraktet på min nya lägenhet, känns pirrigt, konstigt och väldigt roligt. Jag, Linnéa och Anna var där igår och tittade på den och den kommer bli väldigt fin när målarna är klara. Ny färg på vägg, golv och nya köksluckor ska de fixa till mig.

Nu är det verkligen på g ;)

lördag 31 juli 2010

Dags att börja packa

När jag sade ja till mitt nya jobb kändes det som en evighet bort. Men nu vips är det snart dags för flytt. Den 4 september går det första flyttlasset. Dags att fixa flyttkartonger och bubbelplast!