måndag 25 oktober 2010

Lovely

Mina små katter är på semester i Göteborg och det är lite tyst här hemma nu. Surfade lite på nätet och nu vet jag. Om jag ska ha en hund så blir det en chinese crested. Coola. Stylish.


Chinese Crested

Måndag morgon

Då är det dags att starta upp en ny arbetsvecka. Känner mig ganska trött idag, mer än vanligt men det kanske inte är så konstigt. Blev ju inte så mycket sömn i helgen. Inflyttningsfesten blev en otroligt rolig fest och jag är så glad över att mina söta vänner kom ner och fick kvällen att bli så himla bra!

Nu vilar vi ut en vecka innan det är dags för Annas house-warming. Tema Halloween. Förslag på vad jag ska klä ut mig till?

söndag 17 oktober 2010

Söndagkväll

Söndagkväll och soffhäng. Det har varit en väldigt bra helg och jag ser redan fram emot nästa helg när flickorna kommer hit på lite inflyttningsfest.

Jag, Anna och Lovisa tog en promenad idag. Vi var ute i över två timmar och det var otroligt skönt. Strålande sol och massa frisk luft. Vi gick igenom en jättefin skog och vi gick säkert över en mil. På vägen tillbaka kunde vi se över sundet och över till Danmark. Det är så fint och jag kan ibland inte riktigt förstå att jag faktiskt bor här nu.







Min helg i några få bilder


Espresso Houses`s uteservering nere vid hamnen. Supermysigt!
Present från Anna. Hon hade gjort två stycken silverringar till mig. Så fina!
 Höstpromenad utmed vattnet

Fin

Utekväll på Helsing vilket gjorde att det blir totalt soffläge idag

torsdag 14 oktober 2010

Nytt utseende

Jag har bytt utseende på bloggen, vad tycker ni? Fint? Fult?

Ser ni ens någon skillnad..?

onsdag 13 oktober 2010

Malmö, - ett steg upp på stegen

Gick på en liten upptäcksfärd genom Malmö efter jobbet idag. Jag har inte fått någon direkt koppling eller känsla för Malmö men jag blev positivt överraskad. Det finns många mysiga affärer på gågatan och det finns flera gallerior. Här kommer jag göra mycket av julshoppingen :)

Sen skulle jag ju beställa ett nytt pass. "Titta in i det vita ljuset och slappna av med ögonen". Mmm just det, såg ut som jag stirrade upp i taket och hade sett ett spöke. Det fick bli en omgång kort till, ser väl så där mycket fram emot att få se det färdiga resultatet.

Pass på

I eftermiddag ska jag leta upp passpolisen i Malmö, ska bli spännande. Att ta passfoto är ju inte jätteroligt men det blir ju roligt sen när man tar med sig det till Kap Verde. Jag längtar!

tisdag 12 oktober 2010

På promenad i Råå

Ikväll tog jag och Lovisa en promenad ute på Råå. Väldigt fint, jag kommer absolut att åka dit fler gånger. Himlen hade en väldigt intensiv röd färg, häftigt!











måndag 11 oktober 2010

Fröken Frost

I helgen åkte jag hem till Göteborg. Det var en härlig känsla att komma hem igen och dagen började med lyxfrukost hos Ena och Pia, fanatstisk gott! Strålande sol men väldigt kallt. Trodde inte det skulle vara sådan skillnad på temperaturen, det tar ju bara två timmar att åka mellan Helsingborg och Göteborg.


På lördagen vaknade jag till ett dimmigt men väldigt fint höstväder, visst är träden fina nu? Det var kyligt men jag ser ändå fram emot hösten och vintern. Vira in sig i halsduk och vantar, dricka massa gott, varmt chai-té och att göra lägenheten fin och mysig. I den andan kommer det bli ett besök på Ikea under veckan. Ska försöka hitta tyg till mina tavlor också.

 



Mitt tjänsterum

Idag var det dags för jobb igen. Det känns bättre och bättre för
varje dag. Det är en bra känsla nu när jag börjar få lite koll på vad det är jag ska göra och hur jag ska göra det.


 
 
Och sist men inte minst, det gäller att ha självkontroll när man varje morgon går förbi det här på vägen till tåget..

lördag 2 oktober 2010

Lite dagen efter

God morgon
Förra veckan var intensiv och rolig och den bara flög förbi. Vips var det fredag och dags för mamma att åka tillbaka till Göteborg och för mig att för första gången sätta mig på tåget till Malmö. Att pendla verkar gå smidigt men det kommer ta ett tag att vänja sig vid att det tar extra tid att komma till jobbet.

Väl på jobbet så togs vi emot av den administrativa chefen. Vi var några stycken som började samtidigt och vi skulle alla fotas till personalgalleriet. Väldigt kul eller? Men men det var bara att le och se glad ut. Sedan var det presentationsrunda på samtliga fyra avdelningar. Hur många namn jag kommer ihåg? Ett kanske? Då är ju personalgalleriet faktiskt ganska bra att ha.
Dagen fortsatte sedan med lunch och lite information innan det var dags att sätta sig på tåget hem igen. Många intryck att ta in och det är väldigt skönt att det är helg nu så jag kan gå igenom allt i lugn och ro.

Kvällen avslutades sedan hos Lovisa och Henrik med fisksoppa och vin, väldigt mysigt.

Idag ska jag fönstershoppa en sväng tänkte jag och sedan förhoppningsvis ta en storstädning i lägenheten. Imorgon bär det av till Halmstad och Anna för att spana in hennes nya lya :)